“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ванилови къпкейкове „Великденско глездо“

Ванилов маслен крем върху ароматно кексче

12 мъфини (/кексчета)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ванилови къпкейкове „Великденско глездо“

Маслено тесто:

80 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
40 г масло
20 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 ч.л. вода
1 ч.л. какао премиум Dr.Oetker

Кексово тесто:

175 г масло
175 г захар
1 с.л. Есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
3 бр. яйца (размер M)
175 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Крем:

200 г масло
25 г пудра захар
500 мл прясно мляко
1 пак. Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker

Украса:

1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 с.л. тъмен шоколад настърган
12 бр. цветни захарни яйца

preparation

Приготвяне

1

Маслено тесто

Пресейте брашно с бакпулвера в купа. Добавете маслото, захарта, ванилената захар и 1 с.л. вода. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, след това на висока степен. Размесете полученото тесто върху набрашнена повърхността на кора с дебелина 1/2 cm и изрежете великденски сладки. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава. Към остатъка от тестото добавете какаото и 1 с.л. вода и отново размесете добре, разточете втора кора и изрежете още великденски сладки. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 10 мин.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото на крем в купа с миксер и добавете захарта, есенцията ванилия до получаването на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното и бакпулвера и постепенно го разбъркате в сместа. Разпределете сместа по равно във формите за мъфини. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 22 мин. След изпичане извадете мъфините от металната форма и оставете да изстинат.

3

Украса

Украсете дребните сладки със захарен шрифт.

4

Крем

 Разбийте маслото с пудрата захар на крем с помощта на миксер за 3 мин. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, оставете да изстине до стайна температура. Претеглете от него 150 г и лъжица по лъжица го добавяйте към маслото като разбърквате до получаването на хомогенен крем. Важно: маслото и пудингът трябва да са със стайна температура. Напълнете крема в шприц или пош с накрайник звезда (Ø около 12 mm) и оформете кръгообразни гнезда върху кексчетата. Съхранявайте къпкейковете в хладилник до сервирането им.

Преди сервиране поръсете с настърган шоколад, поставете захарните яйца и великденските сладки.