“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ТИРАМИСУ ЗА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ МАМА

Класическа десертна комбинация от сочни дюли, маскарпоне и еспресо за разкош

12 парчета (/парченца)

Difficult 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ТИРАМИСУ ЗА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ МАМА

Компот:

800 г дюли
1,5 л вода (студена)
2 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
450 мл сок (крушов)
100 г кафява захар
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker

Заливка:

125 мл еспресо
3 - 4 с.л. ликьори (плодов ликьор по желание)

Крем:

500 г маскарпоне
500 г извара (обезсолена)
1 с.л. пудра захар (пресята)
300 г бишкоти

Поръска:

4 ч.л. кафява захар
2 ч.л. кафе (инстантно)

preparation

Приготвяне

Подготовка

1

Изтъркайте дюлите с кърпа, за да отстраните пухчетата. Обелете ги и ги нарежете на клинове. Смесете водата с лимонената киселина и накиснете резените дюля, за да предотвратите покафеняването им. Оставете крушовия сок и захарта да заврят. Добавете отцедените дюли и оставете да врят около 20 минути, докато плодовете омекнат добре. След това изсипете пудинга на прах и разбъркайте във врящата плодова смес. Варете около 1 мин. Оставете сместа настрана да се охлади.

2

Сварете водата и захарта. След това добавете еспресото и ликьора към сиропа.

3

За крема смесете маскарпонето с изварата и пудрата захар. Поставете слой бишкоти в купа (20 х 30 см) и отгоре разпределете сместа от дюли. Добавете равномерно слой крем и пак ред бишкоти. Полейте сладкиша с останалата част от компота и разпределете втората част от крема най-отгоре. 

4

Поръсете десерта с кафява захар и инстантното кафе. Охладете тирамисуто за една нощ в хладилник.