Flag

ТИРАМИСУ ЗА БЛАГОДАРНОСТ КЪМ МАМА

12 парчета (/парченца)
Сложнa
60
Класическа десертна комбинация от сочни дюли, маскарпоне и еспресо за разкош
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Компот
800 гдюли
1,5 лвода (студена)
2 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
450 млсок (крушов)
100 гкафява захар
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Заливка
125 млеспресо
3 - 4 с.л.ликьори (плодов ликьор по желание)
Крем
500 гмаскарпоне
500 гизвара (обезсолена)
1 с.л.пудра захар (пресята)
300 гбишкоти
Поръска
4 ч.л.кафява захар
2 ч.л.кафе (инстантно)
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker

Подготовка

1

Изтъркайте дюлите с кърпа, за да отстраните пухчетата. Обелете ги и ги нарежете на клинове. Смесете водата с лимонената киселина и накиснете резените дюля, за да предотвратите покафеняването им. Оставете крушовия сок и захарта да заврят. Добавете отцедените дюли и оставете да врят около 20 минути, докато плодовете омекнат добре. След това изсипете пудинга на прах и разбъркайте във врящата плодова смес. Варете около 1 мин. Оставете сместа настрана да се охлади.

2

Сварете водата и захарта. След това добавете еспресото и ликьора към сиропа.

3

За крема смесете маскарпонето с изварата и пудрата захар. Поставете слой бишкоти в купа (20 х 30 см) и отгоре разпределете сместа от дюли. Добавете равномерно слой крем и пак ред бишкоти. Полейте сладкиша с останалата част от компота и разпределете втората част от крема най-отгоре. 

4

Поръсете десерта с кафява захар и инстантното кафе. Охладете тирамисуто за една нощ в хладилник.