“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Солен щрудел „Заек”

Съставки

Съставки

за рецептата  Солен щрудел „Заек”

Тесто:

400 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
250 мл прясно мляко (топло с висока масленост )
about 3 г захар (щипка)
1 бр. яйца
50 г масло
about 3 г кориандър (щипка)
about 3 г кардамон (щипка)
about 3 г сол (щипка)

Пълнеж:

3 с.л. олио
1 бр. лук (стрък пресен)
0,5 с.л. магданоз
400 г спанак (бланширан)
0,5 бр. чесън (смачкана скилидка)
0,5 ч.л. сол
2 бр. яйца
2 с.л. брашно
100 г сирене (натрошено на дребно овче)
3 с.л. сусам
5 бр. яйца (твърдо сварени)

За намазване:

1 бр. яйца (разбито)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Добавете последователно останалите продукти и с бъркалките за тесто на миксера размесете до получаването на гладко тесто. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото видимо удвои обема си.

2

Пълнеж

Загрейте олиото и в него запържете лука и магданоза. Прибавете спанака, подправете с чесъна и малко сол и задушете още малко. Свалете от котлона и добавете яйцата и брашното, разбъркайте и оставете сместа да изстине.

3

Оформяне

Размесете тестото и оставете малко за украса. Останалата част оформете на руло и го разточете с дебелина 1см. Разпределете изстиналия пълнеж, като оставит по 2 см от крайщата непокрити. Наръсете със сиренето и сусама, наредете разрязаните на половина сварени яйца в долния край с отрязанта част нагоре и навийте рулото. Подвийте краищата на рулото навътре и поставете рулото в намазнена тава. От останалото тесто изрежете зайчета и ги наредете върху повърхността на рулото. Намажете го с разбито яйце и го оставете за около 25мин, докато отново втаса. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C около 30 минути.

Великденско руло с яйца, спанак и подправки

about 1 руло (/печиво)

120 Minutes

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация