Flag

Солен щрудел „Заек”

about 1 руло (/печиво)
Средно ниво на сложност
120
Великденско руло с яйца, спанак и подправки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
400 гбрашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
250 млпрясно мляко (топло с висока масленост )
about 3 гзахар (щипка)
1 бр.яйца
50 гкраве масло
about 3 гкориандър (щипка)
about 3 гкардамон (щипка)
about 3 гсол (щипка)
Пълнеж
3 с.л.олио
1 бр.лук (стрък пресен)
0,5 с.л.магданоз
400 гспанак (бланширан)
0,5 бр.чесън (смачкана скилидка)
0,5 ч.л.сол
2 бр.яйца
2 с.л.брашно
100 гсирене (натрошено на дребно овче)
3 с.л.сусам
5 бр.яйца (твърдо сварени)
За намазване
1 бр.яйца (разбито)
1

Тесто

Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Добавете последователно останалите продукти и с бъркалките за тесто на миксера размесете до получаването на гладко тесто. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото видимо удвои обема си.

2

Пълнеж

Загрейте олиото и в него запържете лука и магданоза. Прибавете спанака, подправете с чесъна и малко сол и задушете още малко. Свалете от котлона и добавете яйцата и брашното, разбъркайте и оставете сместа да изстине.

3

Оформяне

Размесете тестото и оставете малко за украса. Останалата част оформете на руло и го разточете с дебелина 1см. Разпределете изстиналия пълнеж, като оставит по 2 см от крайщата непокрити. Наръсете със сиренето и сусама, наредете разрязаните на половина сварени яйца в долния край с отрязанта част нагоре и навийте рулото. Подвийте краищата на рулото навътре и поставете рулото в намазнена тава. От останалото тесто изрежете зайчета и ги наредете върху повърхността на рулото. Намажете го с разбито яйце и го оставете за около 25мин, докато отново втаса. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C около 30 минути.