Сладоледена торта с крем малини и бял шоколад

Съставката, която блести като звезда в тази торта, е вкусният крем Оле с малини и бял шоколад.

10 порции (/дози)

Лесно 40 Minutes

Не е никак трудно да си направите вкусна и впечатляваща сладоледена торта. Само с няколко прости съставки ще получите чудесен освежаващ замразен десерт без машина, без готов сладолед.

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладоледена торта с крем малини и бял шоколад

За основата:

150 г бисквити смлени
80 г масло разтопено

За пълнежа:

400 мл прясно мляко студено
1 пак. Крем Оле бял шоколад с малини
300 г сирене крема
2 - 3 с.л. пудра захар

За малиновото кули:

300 г малини пресни или замразени
2 - 3 с.л. захар

За украса:

150 г малини свежи
1 малко мента
10 г бял шоколад настърган, по желание

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на основата

В купа смесете разтопеното масло и смлените бисквити.

Притиснете сместа към дъното на форма с подвижно дъно с диаметър 18 см, която предварително сте покрили с кръг от хартия за печене. Ако имате ацетатна лента, може да я сложите на стената на формата. Ако не – сложете още хартия за печене по стените.

Сложете формата във фризера.


2

Приготвяне на пълнежа

С миксер разбийте крема Оле с прясното мляко, докато се сгъсти. Добавете крема сиренето и пудрата захар и разбийте за още няколко секунди до хомогенна и пухкава смес.

Изсипете половината от пълнежа върху бисквитената смес. Върнете формата във фризера, а останалата смес сложете в хладилника.


3

Приготвяне на малиновото кули

Сложете малините със захарта в малка тенджерка на среден огън. След като кипнат, разбърквайте за 3-4 мин, докато се сгъстят.

Изсипете сместа в блендер или в кухненски робот (може да изчакате да се охлади леко) и я пюрирайте.

По желание отстранете семките, като прекарате малиновото кули през цедка. Става малко бавно, но по този начин се получава по-приятна консистенция.


4

Приготвяне на тортата

Изсипете малиновото кули върху сладоледа във формата. Върнете я за 30-40 мин във фризера и след това изсипете отгоре останалия пълнеж. Загладете добре с шпатула.

Покрийте формата с алуминиево фолио. Оставете тортата да престои във фризера поне 8 часа.

Украсете преди сервиране. Ако тортата е престояла над 8 часа, оставете я да се отпусне за 20-30 мин на стайна температура, преди да я разрежете.

Тази рецепта споделя с нас Даниела Ламбова от кулинарния блог Dani's Cookings. Може да я последвате в профилите ѝ във Facebook и Instagram за още вдъхновения.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: