Flag

Сладко от грозде с аромат на шампанско

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Ароматът на шампанско ще направи празничен деня
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 ггрозде (бяло)
200 млшампанско
800 гзахар
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте гроздето и го оставете да се отцеди от водата. Накъсайте зърната от чепката, разрежете ги на половинки и претеглете 600 г.Смесете гроздето, шампанското и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври на силен огън, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври точно 1 минута при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.