Flag

Сладкиш със сливи и пудинг

about 12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Пухкав сладкиш с плодове, аромати и пудинг
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Поръска Щройсел
75 гкраве масло
100 гзахар
100 гфини овесени ядки
Пълнеж
1 кгсини сливи (или отцедени от компот)
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
200 млплодов сок (ябълков)
50 гбадеми смлени
2 с.л.сливова ракия
Тесто със суха мая за печене
300 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
75 млпрясно мляко
100 гкраве масло
1 бр.яйца
Глазура
100 гбял шоколад
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Начин на приготвяне

Намаслете формата за печене. Измийте и нарежете на малки парченца сливите.

2

Поръска Щройсел

Разтопете маслото в тиган, добавете овесените ядки и захарта. Запържете до леко кафяво на средна температура и ги разстелете върху хартия за печене да се охладят.

3

Пълнеж

Смесете пудинга със захарта и 6с.л. от ябълковия сок и разбъркайте до гладкост. Сложете сливите и останалия сок на котлона да заврат, свалете от котлона, добавете пудинга. Оставете на тих огън за около минута като разбърквате постоянно, докато се сгъсти.

4

Тесто със суха мая

Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.


Разточете втасалото тестото за кратко и го разстелете в намаслена кръгла форма за торта с ринг и оформете стени по ринга, не по-високи от 3 см. Поръсете с бадемите. Разстелете пълнежа със сливи отгоре и равномерно разпределете поръската с овесени ядки.


Печете около 35 мин. в долната част на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.


След изпичане оставете върху кухненска скара да се охлади.


Извадете го от формата и сложете върху голяма тортена чиния. Разтопете белия шоколад на водна баня и полейте повърхността на сладкиша.