“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладкиш с мраморен бадемов крем

Бадеми, шоколад, ванилия

about 10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладкиш с мраморен бадемов крем

Тесто:

100 г масло
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
150 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
2 бр. яйца

Крем:

1 пак. Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr.Oetker
50 г захар
350 мл прясно мляко
200 г сметана (заквасена)
50 г тъмен шоколад
50 г бадеми (счукани)

За глазурата:

4 с.л. мармалад (кайсиев)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 50 g захар и 350 ml мляко. Добавете счуканите бадеми. Оставете го да изстине, като го покрийте плътно с фолио за свежо съхранение, за да не се образува коричка. Като поизстине добавете и разбъркайте сметаната и разтопете шоколада на водна баня.

Разбийте маслото/маргарина в съд с миксер, като постепенно добавяте захарта, ванилената захар и яйцата (бъркайте всяко по 1 мин). Накрая добавете и предварително смесените и пресети брашно и бакпулвер. Така полученото гладко тесто разстелете в предварително покрита с хартия за печене форма за торта.

Върху него разпределете половината от пудинга на малки купчинки. В другата половина добавете разтопения шоколад, разбъркайте и разпределете в оставащите празни пространства върху сладкиша. Ако е необходимо с лъжица притиснете купчинките надолу, за да се долепят една до друга и да е видим мраморният ефект.

Печете в предварително загрята фурна около 30 мин на 180 °C. Кипнете кайсиевия мармалад и след като сладкиша изстине го глазирайте с него.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация