Flag

Сладки подаръчета

120 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Сладки за всеки вкус и всеки повод
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
350 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
100 гзахар
200 гкраве масло
1 бр.яйца
Овeсени сладки
60 гфини овесени ядки
1 пак.захар с лимон Dr.Oetker
Шоколадови сладки
50 гкувертюр
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Фъстъчени сладки
30 гядки (осолени фъстъчени ядки)
30 гмлечен шоколад (на парчета)
Кокосово-портокалови сладки
50 гкокосови стърготини
1 с.л.захар
1 с.л.ликьор (портокалов ликьор или портокалов сок)
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
30 гшамфъстък
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - захар с лимон Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Маслено тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете захарта и яйцето и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на равни части.

2

Овесени сладки

Сложете овесените ядки в купа и разбийте с миксер за кратко. Добавете еднотото тесто със захарта с лимон и объркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

3

Шоколадови сладки

Начупете кувертюра на малки парченца и с миксер донатрошете. Добавете другата четвъртинка тесто с бурбонската ванилова захар и разбъркайте с миксера за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

4

Фъстъчени сладки

С миксер натрошете отделно фъстъците, а после и шоколада. Смесете шоколада, фъстъците и едната четвърт тесто и разбъркайте с миксер за кратко. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

5

Кокосово-портокалови сладки

Нарежете с нож на парченца шамфъстъка. Замесете последната четвъртина тесто с кокосовите стърготини, захарта, ликьора, шамфъстъка и Финес-аромат портокалови корички. Оформете тестото на руло от около 20 см, увийте го във фолио и оставете в хладилника да стегне за минимум 1 ч.

6

Печене

Нарежете рулата на филийки с дебелина 1 см и поставете върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 10-12 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух. След изпичане издърпайте сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.