“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сироп от бъз

Подходящо допълнение за сиропиране на торти, сладкиши, коктейли или плодови салати

about 3 бутилки ((500 мл))

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сироп от бъз

Продукти:

20 стръкa бъз
750 мл вода
1 кг захар
4 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. консервант Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Накиснете стъкчетата от бъз в студена вода (не под течаща вода) (Фиг.1). След това оставете да се отцедят върху домакинска хартия. Отрежете стъблата на стръкчетата бъз.

2

В подходящ съд за варене налейте водата и добавете стръкчетата бъз и захарта. Оставете да ври около 2 мин след кипване. Свалете котлона и към сиропа добавете лимонената киселина и консерванта. Поставете клонките бъз в огнеупорен съд с добро затваряне с обем около 2 л и долейте захарния сироп. Затворете добре съда и оставете сиропа за 5 дни на тъмно и хладно място (най-добре в хладилник).

3

Поставете домакинска хартия в цедка и прецедете сиропа (фиг. 2). След това сложете сместа да заври отново. След като заври, свалете от огъня и веднага го разлейте в предварително измити и подсушени бутилки до ръба. Затворете, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 мин.