Flag

Сироп от бъз

about 3 бутилки ((500 мл))
Средно ниво на сложност
40
Подходящо допълнение за сиропиране на торти, сладкиши, коктейли или плодови салати
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
20 стръкaбъз
750 млвода
1 кгзахар
4 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 щипкаконсервант Dr.Oetker (на върха на ножа)
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - консервант Dr.Oetker (на върха на ножа)
1

Приготвяне

Picture - rezept-handling-Holunderblten-Sirup-Handling-1.jpg

Накиснете стъкчетата от бъз в студена вода (не под течаща вода) (Фиг.1). След това оставете да се отцедят върху домакинска хартия. Отрежете стъблата на стръкчетата бъз.

2

В подходящ съд за варене налейте водата и добавете стръкчетата бъз и захарта. Оставете да ври около 2 мин след кипване. Свалете котлона и към сиропа добавете лимонената киселина и консерванта. Поставете клонките бъз в огнеупорен съд с добро затваряне с обем около 2 л и долейте захарния сироп. Затворете добре съда и оставете сиропа за 5 дни на тъмно и хладно място (най-добре в хладилник).

3
Picture - rezept-handling-Holunderblten-Sirup-Handling-2.jpg

Поставете домакинска хартия в цедка и прецедете сиропа (фиг. 2). След това сложете сместа да заври отново. След като заври, свалете от огъня и веднага го разлейте в предварително измити и подсушени бутилки до ръба. Затворете, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 мин.