“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шункови рулца със сметана

Апетитна закуска с хрупкава коричка и обилна плънка – перфектна за всяко парти

about 18 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шункови рулца със сметана

Тесто със суха мая за печене:

500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. захар
2 ч.л. сол
3 с.л. олио (от сушените домати)
250 мл вода (хладка)

Пълнеж:

75 г сушени домати в олио
250 г шунка
1 бр. яйца
125 г заквасена сметана

За поръсване:

2 с.л. прясно мляко
100 г сирене Гауда настъргано

preparation

Приготвяне

1

Тесто с мая

Оставете доматчетата да се отцедят добре и отделете олиото. В купа пресейте брашното и смесете със сухата мая. Добавете останалите продукти заедно с олиото. Разбъркайте всичко с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Нарежете доматчетата и шунката на малки парченца и ги смесете с разбитото яйце.

Върху леко набрашнена повърхност омесете втасалото тесто и го разделете надве. Разточете всяка половина на кора с размери 40 х 30 и я намажете със сметаната. Нарежете всяка кора на девет парченца (с размери от 13 х 10 см)

Разстелете плънката в началото на всяко резенче по дългата страна, както е показано на фиг. 2 и навийте на руло. Наредете рулцата върху хартия за печене. Намажете с прясното мляко и поръсете с настъргано сирене Гауда.

Оставете соленките на топло място, докато видимо увеличат обема си за около 10 мин. След това печете около 20 минути в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете соленките с хартията върху метална решетка да се охладят.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация