Flag

Шоколадови сладки с кокосов пълнеж

120 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Ароматно тесто с ром и неустоим вкус на кокос
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кокосов пълнеж
150 млпрясно мляко
50 гкокосови стърготини
40 гкраве масло
30 ггрис
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Кексово тесто
250 гкраве масло
125 гзахар
1 пак.Захар с аромат ром Dr.Oetker
250 гбрашно
30 гкакао премиум Dr.Oetker
3 с.л.прясно мляко
Глазура
150 гкувертюр лешник
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Захар с аромат ром Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

Кокосов пълнеж

Разтопете в тенджера маслото в млякото, докато се разтопи напълно. Добавете кокосовите стърготини, грис и ванилената захар при непрекъснато бъркане и оставете да се свари. Оставете кокосовата смес да се охлади.

2

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта и захарта с ром и разбъркайте до хомогенност. Смесете какаото с брашното и разбийте заедно с млякото за кратко. Объркайте какаовата смес с маслената. Напълнете тестото в домакинска торбичка с отвор Ø 8 мм и върху хартия за печене направете сладки. Напълнете кокосовата смес в домакински плик със същите размери. Шприцовайте по средата на всяка сладка кокосов крем.


Печете 15 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

3

Глазура

Разтопете кувертюра на водна баня, напълнете го в свежа торбичка за съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете сладките от двете страни.