РУЛО ЗА РАЗНЕЖВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ

Пандишпаново руло със сметанова панна кота и малиново пюре

about 16 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  РУЛО ЗА РАЗНЕЖВАНЕ НА ЛЮБИМИЯ

Крем панна кота:

0,5 пак. желатин Dr.Oetker
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
600 г сладкарска сметана
60 г захар

Пълнеж за малини:

0,5 пак. желатин Dr.Oetker
300 г малини (замразени или пресни, почистени и претеглени)
1 с.л. захар

Пандишпаново тесто:

4 бр. яйца
1 бр. жълтъци
80 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

За украса:

1 - 2 с.л. конфитюр (от френско грозде)
1 малко пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Крем панна кота

Накисенете желатина според указанията на опаковката. Смесете бурбонската ванилова захар, захарта и 300 г от сметаната в тенджера и сложете да заври, като разбърквате от време на време. Варете 4 мин. Свалете тенджерата от котлона да се охлади леко. Сложете една супена лъжица от сметановата смес към желатина и разбъркайте. След това изсипете желатина към сметановата смес и разбъркайте добре, докато желатинът се разтвори напълно. Прецедете сметановата смес през фина цедка и оставете в хладилника да се охлади.


2

Малинов пълнеж

Накисенете желатина според указанията на опаковката. Отделете около 16 малини за украса, а останалите изсипете в тенджера заедно със захарта и сложете да кипнат. Когато плодчетата омекнат, свалете от котлона. Разбъркайте една лъжица от охладената малинова смес към желатина. След това изсипете желатина към малините и разбъркайте, докато се разтвори напълно. Прецедете сместа през ситна цедка, така че малиновите семки да се отделят. Охладете сместа в хладилник.


3

Намаслете правоъгълна тава (40 х 30 см) и я застелете с хартия за печене. Загрейте фурната на 200 °C на горен и долен нагревател или на 180 °C на вентилатор.


4

Пандишпанов блат

Разбийте яйцата и жълтъка в купа с миксер на най-висока степен за 1 мин на пяна. Смесете захарта и ванилената захар и добавяйте към яйцата в продължение на минута, като разбивате. Разбивайте още 2 мин. Смесете брашното и бакпулвера и разбъркайте към яйчената смес на ниска степен. Разпределете тестото в подготвената тава и загладете.

Печете в средата на загрятата фурна за 11 мин.

След изпичане отделете краищата на сладкиша от ръба и обърнете върху хартия за печене. Оставете да се охлади с хартията, с която сте пекли блата. Едва след това отделете хартията и обърнете блата отново.


5

Крем панна кота

Разбийте останалите 300 г сладкарска сметана на твърд сняг. Когато сварената сметана вече е започнала да се втвърдява, добавете към нея и разбитата. Намажете получения крем панна кота върху охладения пандишпанов блат и завийте по дължина, като оставите около 2 см широк ръб откъм задната страна.


6

Малинов пълнеж

Напълнете малиновия пълнеж в здрава найлонова торбичка, отрежете малко ъгълче и разпределете на дълги ленти по дължина през 3 см отстояние върху крема панна кота. Оставете крема да поеме за кратко, след което навийте на руло по дължина и оставете за поне 2 часа в хладилник.


7

Украса

Преди сервиране намажете повърхността на рулото с леко размития конфитюр от френско грозде с малко вода. Натрошете малините и ги подредете върху рулото. Накрая поръсете с пудра захар.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: