“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пресен лук с яйца в салатено гнездо

Съставки

Съставки

за рецептата Пресен лук с яйца в салатено гнездо

Продукти:

1 бр. лук (пресен, връзка)
4 бр. яйца
около 3 г сол (щипка)
около 3 г черен пипер (щипка)
300 мл зехтин /билково олио
100 г марули
1 бр. домат (голям)
150 г сметана (заквасена)
1 с.л. горчица
1 бр. франзела

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Намажете с масло четири дълбоки чинии, издръжливи на висока температура. На дъното на широка тенджера , в която да могат да се поставят чиниите, загрейте вода.

Измийте, отцедете и нарежете на дребни кръгчета пресния лук. Разпределете по-голямата част в чиниите и чукнете внимателно по едно яйце, без да пуквате жълтъка, поръсете ги със сол и черен пипер на вкус. Поставете първата чиния в тенджерата така, че водата да не навлезе в чинията. Оставете без капак на слаб огън да поври около 12 мин., докато яйцето се сгъсти (повърхността трябва да остане като стъкло) и повторете с останалите чинии.

Нарежете франзелата на тънки филийки, полейте ги леко от едната страна с билково олио и ги запечете във фурна докато станат хрупкави.

Почистете и измийте салатата, след което оставете да се отцеди добре. Измийте домата, отстранете семките и го нарежете на малки кубчета. Разбъркайте добре сметаната, горчицата, солта и черния пипер.

С листата от салатата, кубчетата домати, получения дресинг с горчицата и филийките хляб аранжирайте яйцата като използвате широк нож, за да ги повдигате. С останалите кръгчета пресен лук поръсете получената салата и сервирайте.