“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Портокалово-морковена торта

Изпитана рецепта за морковена торта с портокал

about 10 - 16 парчета (/парченца)

изисква малко опит 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Портокалово-морковена торта

Тесто:

150 г бадеми (обелени и смлени) (обелени и смлени)
4 бр. яйца
3 с.л. вода (гореща) (гореща)
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
½ бр. портокали (настъргана кора) (настъргана кора)
250 г моркови
100 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.) (равна ч.л.)

Крем:

1 пак. желатин Dr.Oetker
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
250 мл сок (портокалов) (портокалов)
125 мл сок (от моркови) (от моркови)
400 г сметана (студена течна) (студена течна)
½ бр. портокали (настъргана кора) (настъргана кора)

Украса:

50 г пудра захар
50 г суров марципан
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker
около 10 - 20 г тиквени семки (накълцани) (накълцани)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Сложете в дълбок съд яйцата и горещата вода и с миксер разбивайте 1 минута на най-високата степен. Прибавяйте постепенно предварително смесените захар, портокалова кора и ванилена захар и разбивайте още 2 минути. Добавете настърганите на дребно моркови и запържените до златисто без мазнина бадеми, а накрая смесените бакпулвер и брашно. Разбъркайте сместа на ниска степен до гладко тесто и я изсипете в застланата с хартия за печене форма за торта. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути на 180°C. След като блатът изстине, го разрежете хоризонтално на две части.

2

Крем

Разтворете желатина в 8 с.л. вода и го оставете да набъбне. Пригответе пудинга само с портокаловия и морковения сок без вода. Прибавете желатина към горещия пудинг и го оставете да изстине. Смесете настърганата портокалова кора със сметаната и я разбъркайте с изстиналия пудинг. Намажете единия блат с половината крем, поставете втория и разпределете останалия крем.

3

Декорация

Пресейте пудрата захар и я размесете с марципана. Парче с размерите на орех оцветете със зелено за зеленина. Останалия марципан оцветете с червено и жълто и оформете морковите. Поръсете тортата с тиквените семки и я оставете за 2-3 часа в хладилник.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта