“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Плодово сърце

Сърце, пълно с плодове

about 5 - 7 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Плодово сърце

Тесто:

100 мл прясно мляко
300 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
about 3 г сол (щипка)
1 бр. белтъка
75 г сметана (заквасена)

Покритие:

1 кг сини сливи
75 г сметана (заквасена)
1 бр. жълтъци
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Украса:

4 с.л. конфитюр (кайсиев)
about 10 г бадеми (счукани)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбъркайте брашното и маята в купа, добавете предварително леко затопленото мляко и останалите съставки и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на висока около 5 минути до получаването на гладко тесто. Покрийте и оставете тестото на топло, докато видимо увеличи обема си.

Омесете отново втасалото тесто върху набрашнена повърхност и разточете до получаването на кръг с диаметър 25 см. Разстелете кръга върху хартия за печене, срежете го в горната му част на 10 см навътре от ръба и дооформете с ръце във формата на сърце. Изтеглете хартията за печене с тестото върху тава за печене.

2

Покритие

Измийте, почистете и нарежете сливите на малки парченца по дължина. Смесете заквасената сметана с жълтъците и ванилената захар. Разпределете получената смес върху тестото, като оставите 1 см от края на тестото. Подредете сините сливи, започвайки отвътре навън. Печете сладкиша в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател при 200°C или при горещ въздух на 180°C около 25 минути. След изпичане оставете сладкиша да изстине в тавата.

3

Украса

Прецедете кайсиения конфитюр с цедка в малка тенджерка, поставете да заври, след което намажете още топлите сини сливи с него. Поръсете със счуканите бадеми и по желание поръсете с пудра захар. Сервирайте сладкиша топъл или студен.

4

Вариант на Плодово сърце с ябълки

Пригответе Плодовото сърце вместо със сини сливи с филийки ябълки. Както е описано по рецептата, печете, намажете топлите ябълки с кайсиения конфитюр и поръсете вместо с бадеми със стафиди. Или поръсете сметановия пълнеж на сладкиша с канелена пудра захар и 50 г счукани бадеми и след това разпределете ябълките и печете.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация

 Продукт

Пица Шоколад

Пица Ristorante с три вида шоколад