“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Плетен средиземноморски хляб

Песто, шунка и ароматни билки

about 8 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Плетен средиземноморски хляб

Тесто със суха мая за печене:

250 г заквасена сметана
100 мл вода
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1,5 ч.л. сол

Допълнително:

0,5 бр. връзка пресен лук
100 г сушени домати в олио
1 ч.л. червен пипер сладък
2 с.л. песто
2 с.л. нарязани замразени билки (смес от босилек, мащерка, розмарин градински чай, риган и майорана)
100 г шунка

За поръсване:

about 2 - 3 с.л. вода
50 г кашкавал настърган

preparation

Приготвяне

1

Tесто с мая

Затоплете в тенджера заквасената сметана с водата. Пресейте брашното в купа, объркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Измийте пресния лук и го нарежете на кръгчета. Отцедете сушените доматчета от олиото и ги накълцайте на дребно.

Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто за кратко и го разделете надве. В първото тесто омесете лука, доматчетата и червеният пипер, а втората половина - пестото, замразените билки и шунката. Ако тестото лепне, добавете още малко брашно. Разделете всяко тесто на още две и оформете еднакви по дължина (40 см) и ширина ленти. (фиг.1)

Оплетете две плитки всяка с по една червена и една зелена лента и нарежете на четири еднакви парчета (фиг.2) и притиснете леко краищата им.

Подредете получените хлебчета в застлана с хартия за печене тава и ги оставете отново на топло, докато видимо увеличат обема си. Намажете хапките с вода и поръсете само зелените ленти с настърган кашкавал. Печете около 35 минути в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете хапките с хартията върху метална решетка и оставете да се охладят или сервирайте топли.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация