“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пилешки гърди в сметанов сос с ябълки

Съставки

Съставки

за рецептата Пилешки гърди в сметанов сос с ябълки

Продукти:

около 520 г пилешко месо (филета от пилешки гърди)
около 3 г сол (щипка)
около 3 г черен пипер (щипка)
2 с.л. олио
2 бр. лук (глави)
200 мл сок (ябълков)
2 бр. ябълки (червени)
300 г сметана (заквасена)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Измийте пилешкото филе под течаща студена вода, оставете да се отцеди и овкусете със сол и пипер. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете филетата от двете страни.

Обелете лука, нарежете на кубчета и за кратко задушете с филето. Долейте ябълковия сок и варете около 20 мин. под похлупак на средна температура. Накрая добавете в тигана нарязаните на филийки ябълки и сметаната, разбъркайте добре и оставетe да поври за кратко. Овкусете при нужда и желание и поднесете филетата топли.