Пикантни еклерчета

Следобедна закуска с билки, пармезан и подправки

about 20 - 30 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пикантни еклерчета

Парено тесто:

50 г сушени домати (в олио)
250 мл вода
50 г краве масло
1 ч.л. сол
about 3 г пипер (щипка прясно смлян черен )
about 3 г пипер (сладък червен)
150 г пшенично брашно
30 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
6 бр. яйца
2 бр. лук (стръка)
25 г Италиански билки (смес от босилек, мащерка, розмарин градински чай, риган и майорана)
50 г пармезан
1,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Сос:

2 бр. лук (стръка)
2 бр. чесън (скилидки)
250 г извара (фина)
250 г сметана (заквасена)
about 3 г сол (щипка)
about 3 г пипер (щипка прясно смлян черен )
about 3 г пипер (червен)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Поставете водата с маслото, солта, черния и червения пипер в тенджера да заври, свалете от огъня и изсипете наведнъж предварително смесените брашно и Густин. Разбъркайте енергично, за да не се получат буци с дървена лъжица до получаването на гладка топка тесто, след това го върнете на котлона и го „пърлете” или „парете” около 1 мин. при постоянно бъркане. Свалете от котлона, преместете топката тесто в купа, охладете малко и разбъркайте 5 яйца едно по едно с миксер (с куки за тесто) на най-висока степен. Добавете следващото яйце едва когато тестото напълно е поело предишното. Последното яйце бъркайте само толкова, че тестото да заблести и да се стича от лъжицата без да се разкъсва. Добавете щипката бакпулвер и разбъркайте за кратко.

Почистете, измийте и нарежете пресния лук на фини кръгчета и нарежете на ситно предварително отцедените от олиото домати. Разбъркайте пресния лук, доматите, подправките и пармезана и добавете бакпулвера във вече изстиналото тесто. С помощта на шприц, полиетиленово пликче с отрязано ъгълче или малки лъжички оформете топчици колкото лешник върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 20 мин. по средата на предварително загрята фурна на 220°C на горен и долен нагревател или 200°C при горещ въздух. Не отваряйте фурната поне през първите 10 мин, в противен случай еклерчетата ще спаднат.

Може да ги сервирате топли или да ги оставите да изстинат върху метална скара.

2

Сос

Почистете, измийте и нарежете на фини кръгчета пресния лук. Обелете скилидката чесън и я накълцайте на ситно. Сместе изварата, заквасената сметана и пресния лук и овкусете с черен пипер и сол. Разделете получената смес на две, объркайте една с накълцания чесън, а другата с червения пипер. Поднесете към еклерчетата.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: