за рецептата Пикантни еклерчета
50 г | сушени домати (в олио) |
250 мл | вода |
50 г | краве масло |
1 ч.л. | сол |
about 3 г | пипер (щипка прясно смлян черен ) |
about 3 г | пипер (сладък червен) |
150 г | пшенично брашно |
30 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
6 бр. | яйца |
2 бр. | лук (стръка) |
25 г | Италиански билки (смес от босилек, мащерка, розмарин градински чай, риган и майорана) |
50 г | пармезан |
1,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
2 бр. | лук (стръка) |
2 бр. | чесън (скилидки) |
250 г | извара (фина) |
250 г | сметана (заквасена) |
about 3 г | сол (щипка) |
about 3 г | пипер (щипка прясно смлян черен ) |
about 3 г | пипер (червен) |
Поставете водата с маслото, солта, черния и червения пипер в тенджера да заври, свалете от огъня и изсипете наведнъж предварително смесените брашно и Густин. Разбъркайте енергично, за да не се получат буци с дървена лъжица до получаването на гладка топка тесто, след това го върнете на котлона и го „пърлете” или „парете” около 1 мин. при постоянно бъркане. Свалете от котлона, преместете топката тесто в купа, охладете малко и разбъркайте 5 яйца едно по едно с миксер (с куки за тесто) на най-висока степен. Добавете следващото яйце едва когато тестото напълно е поело предишното. Последното яйце бъркайте само толкова, че тестото да заблести и да се стича от лъжицата без да се разкъсва. Добавете щипката бакпулвер и разбъркайте за кратко.
Почистете, измийте и нарежете пресния лук на фини кръгчета и нарежете на ситно предварително отцедените от олиото домати. Разбъркайте пресния лук, доматите, подправките и пармезана и добавете бакпулвера във вече изстиналото тесто. С помощта на шприц, полиетиленово пликче с отрязано ъгълче или малки лъжички оформете топчици колкото лешник върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 20 мин. по средата на предварително загрята фурна на 220°C на горен и долен нагревател или 200°C при горещ въздух. Не отваряйте фурната поне през първите 10 мин, в противен случай еклерчетата ще спаднат.
Може да ги сервирате топли или да ги оставите да изстинат върху метална скара.
Почистете, измийте и нарежете на фини кръгчета пресния лук. Обелете скилидката чесън и я накълцайте на ситно. Сместе изварата, заквасената сметана и пресния лук и овкусете с черен пипер и сол. Разделете получената смес на две, объркайте една с накълцания чесън, а другата с червения пипер. Поднесете към еклерчетата.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: