“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пикантни еклерчета

Следобедна закуска с билки, пармезан и подправки

about 20 - 30 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пикантни еклерчета

Парено тесто:

50 г сушени домати (в олио)
250 мл вода
50 г масло
1 ч.л. сол
about 3 г пипер (щипка прясно смлян черен )
about 3 г пипер (сладък червен)
150 г пшеничено брашно
30 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
6 бр. яйца
2 бр. лук (стръка)
25 г Италиански билки (смес от босилек, мащерка, розмарин градински чай, риган и майорана)
50 г пармезан
1,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Сос:

2 бр. лук (стръка)
2 бр. чесън (скилидки)
250 г извара (фина)
250 г сметана (заквасена)
about 3 г сол (щипка)
about 3 г пипер (щипка прясно смлян черен )
about 3 г пипер (червен)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Поставете водата с маслото, солта, черния и червения пипер в тенджера да заври, свалете от огъня и изсипете наведнъж предварително смесените брашно и Густин. Разбъркайте енергично, за да не се получат буци с дървена лъжица до получаването на гладка топка тесто, след това го върнете на котлона и го „пърлете” или „парете” около 1 мин. при постоянно бъркане. Свалете от котлона, преместете топката тесто в купа, охладете малко и разбъркайте 5 яйца едно по едно с миксер (с куки за тесто) на най-висока степен. Добавете следващото яйце едва когато тестото напълно е поело предишното. Последното яйце бъркайте само толкова, че тестото да заблести и да се стича от лъжицата без да се разкъсва. Добавете щипката бакпулвер и разбъркайте за кратко.

Почистете, измийте и нарежете пресния лук на фини кръгчета и нарежете на ситно предварително отцедените от олиото домати. Разбъркайте пресния лук, доматите, подправките и пармезана и добавете бакпулвера във вече изстиналото тесто. С помощта на шприц, полиетиленово пликче с отрязано ъгълче или малки лъжички оформете топчици колкото лешник върху застлана с хартия за печене тава. Печете около 20 мин. по средата на предварително загрята фурна на 220°C на горен и долен нагревател или 200°C при горещ въздух. Не отваряйте фурната поне през първите 10 мин, в противен случай еклерчетата ще спаднат.

Може да ги сервирате топли или да ги оставите да изстинат върху метална скара.

2

Сос

Почистете, измийте и нарежете на фини кръгчета пресния лук. Обелете скилидката чесън и я накълцайте на ситно. Сместе изварата, заквасената сметана и пресния лук и овкусете с черен пипер и сол. Разделете получената смес на две, объркайте една с накълцания чесън, а другата с червения пипер. Поднесете към еклерчетата.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация