“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пикантна великденска торта

Спанак, сиренце и яйчица - вкусна закуска

about 10 - 16 парчета (/парченца)

80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Пикантна великденска торта

Тесто:

300 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
about 3 г пипер (смлян черен)
1 бр. яйца
120 г масло
8 с.л. прясно мляко

Пълнеж:

4 с.л. олио
1 бр. лук (малка глава)
1 бр. чесън (смачкана скилидка)
300 г спанак (дълбоко замразен)
300 г ряпа (настъргана бяла)
1 ч.л. сол
200 г сирене крема / фина извара
2 бр. яйца
100 г пармезан (настърган)
80 г галета
about 1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
5 бр. яйца (твърдо сварени)

Украса:

about 4 - 8 бр. репички
1 с.л. магданоз
about 20 г майонеза

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете последователно останалите продукти и с миксер бъркайте до получаването на гладко тесто. Оставете го на студено около 30 мин. и след това разточете 3/4 от тестото на кръгла кора (Ø 32 см). Разстелете я в намазнена, набрашнена форма за торта (Ø 26 см) и притиснете добре краищата на кората за стените.

2

Пълнеж

Загрейте олиото и запържете лука и чесъна, добавете спанака, бялата ряпа и малко сол и при често бъркане задушете добре. Свалете от огъня и към изстиналите зеленчуци добавете предварително смесените крема сирене, яйца, пармезан и объркайте до хомогенност. Накрая добавете и смесените галета и бакпулвер и разстелете ½ от пълнежа във формата. Разполовете сварените яйца, подредете ги в кръг с отрязана част надолу, върху тях добавете останалия пълнеж и пригладете повърхността. От останалото тесто разточете кръгла кора (Ø 26 см) и я поставете върху пълнежа. Печете около 50 мин в долната част на предварително загрята фурна на 180°С.

Свалете внимателно обръча на формата и украсете по вкус с репички, кръгли резенчета от твърдо сварени яйца, майонеза и магданоз.