Flag

Пикантна великденска торта

about 10 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
80
Спанак, сиренце и яйчица - вкусна закуска
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
300 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
about 3 гпипер (смлян черен)
1 бр.яйца
120 гкраве масло
8 с.л.прясно мляко
Пълнеж
4 с.л.олио
1 бр.лук (малка глава)
1 бр.чесън (смачкана скилидка)
300 гспанак (дълбоко замразен)
300 гряпа (настъргана бяла)
1 ч.л.сол
200 гсирене крема / фина извара
2 бр.яйца
100 гпармезан (настърган)
80 ггалета
about 1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
5 бр.яйца (твърдо сварени)
Украса
about 4 - 8 бр.репички
1 с.л.магданоз
about 20 гмайонеза
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете последователно останалите продукти и с миксер бъркайте до получаването на гладко тесто. Оставете го на студено около 30 мин. и след това разточете 3/4 от тестото на кръгла кора (Ø 32 см). Разстелете я в намазнена, набрашнена форма за торта (Ø 26 см) и притиснете добре краищата на кората за стените.

2

Пълнеж

Загрейте олиото и запържете лука и чесъна, добавете спанака, бялата ряпа и малко сол и при често бъркане задушете добре. Свалете от огъня и към изстиналите зеленчуци добавете предварително смесените крема сирене, яйца, пармезан и объркайте до хомогенност. Накрая добавете и смесените галета и бакпулвер и разстелете ½ от пълнежа във формата. Разполовете сварените яйца, подредете ги в кръг с отрязана част надолу, върху тях добавете останалия пълнеж и пригладете повърхността. От останалото тесто разточете кръгла кора (Ø 26 см) и я поставете върху пълнежа. Печете около 50 мин в долната част на предварително загрята фурна на 180°С.


Свалете внимателно обръча на формата и украсете по вкус с репички, кръгли резенчета от твърдо сварени яйца, майонеза и магданоз.