“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пикантна пилешка яхния

По нашенски...яхнийка със зеленчуци

about 4 порции (/дози)

лесно става 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Пикантна пилешка яхния

Продукти:

1,10 кг пилешко месо
около 3 г сол (щипка) (щипка)
около 3 г червен пипер (щипка, лют по желание) (щипка, лют по желание)
1 бр. лук (глава) (глава)
2 бр. чесън (скилидки) (скилидки)
200 г шунка
500 г чушки (червени) (червени)
4 с.л. зехтин
500 г домати (зрели) (зрели)

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте под студена течаща вода пилето, подсушете го и го разделете на порции. Поръсете със сол и червен пипер на вкус.

Почистете лука, чесъна и чушките и заедно с шунката ги нарежете на кубчета. Обелете, почистете от семената и нарежете на дребно и доматите.Запържете парчетата пиле в горещата мазнина, след това последователно, като за кратко запържвате/задушавате всички, добавете и зеленчуците (кубчетата лук, чесън и шунка; нарязаните чушки).

Оставете яхнията да се задуши под похлупак за около 10 мин., прибавете и доматите и задушавайте на слаб огън под похлупак за още 30 мин.Овкусете с пикантни подправки – лют червен пипер, черен пипер, табаско и др.