“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Пастички с шоколад и ром

Рецепта от блог Тортичка

15 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Пастички с шоколад и ром

Блат: :

6 бр. яйца
200 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
200 г пшеничено брашно
100 г масло (разтопено)
½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л. какао премиум Dr.Oetker

Крем:

1 пак. Премиум Пудинг с белгийски шоколад Dr.Oetker
400 мл прясно мляко
8 с.л. захар
1 пак. желатин Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
200 мл сладкарска сметана

Украса:

150 г крокант
1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
1 с.л. ром
1 пак. захарни перли Dr.Oetker
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker

Приготвяне

Приготвяне

1

Блат

Блат

Разбиват се яйцата със захарта и ванилената захар, докато увеличат многократно обема си.

Директно при тях се пресява брашното с бакпулвера и какаото и се разбърква добре, за да се смесят. Накрая се добавя стопеното, но хладно масло и отново се разбърква. Сместа се изсипва в постлана с хартия за печене правоъгълна тава с размери 32 х 40 см. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 8-10 мин. Охлажда се добре.

2

Крем

Крем

Пудингът с млякото и половината от захарта се приготвя според указанията на опаковката.

Добавя се есенцията ром, покрива се с прозрачно фолио и се охлажда, но не напълно – трябва да е леко топъл. Желатинът се накисва със студена вода и се оставя да набъбне, след това се разтапя на водна баня. Сметаната се разбива на сняг с останалата захар. Пудингът се смесва добре със сметаната и разтопения желатин.

3

Във формички за мъфини, покрити с прозрачно фолио, на дъното се поставят изрязани кръгчета от блата. Сипва се от крема и отгоре се поставят отново кръгчета от блата с диаметър, колкото е отворът на формичките. Приберете ги в хладилник за 6-7часа.

4

След това извадете пастичките от формите, махнете прозрачното фолио и налепете стените с крокан. Отгоре полейте по 1-2 супени лъжици от шоколадовата глазура, приготвена по указанията, но с 1 с.л. вода и 1 с.л. ром.

5

Украса

Украса

Украсете със захарни декорации.

6

За още идеи може да посетите блог Тортичка