Flag

Пандишпаново руло с лимоново парфе

20 парчета (/парченца)
Сложнa
20
Комбинация на ванилов пандишпан и лимоново парфе
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пандишпаново тесто
4 бр.яйца
1 бр.жълтъци
80 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
80 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Пълнеж
1 пак.желатин Dr.Oetker
250 гзаквасена сметана
100 млсок от лимети (или лимонов)
80 гпудра захар
350 гсметана (течна сладкарска сметана)
Украса
250 гсметана (студена сладкарска сметана)
1 с.л.пудра захар
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата и единия жълтък с миксер на най-висока степен за около 1 минута до получаването на пухкава смес. Добавяйте постепенно захарта и ванилената захар в продължение на минута, след това разбивайте цялата смес още 2 минути. Пресейте брашното с бакпулвера в отделна купа и добавяйте постепенно в сместа като продължавате да бъркате с миксера на ниска степен. В тава, застлана с хартия за печене, разпределете равномерно сместа. Печете 10 мин в средата на фурна, предварително загрята на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух.


След изпичане обърнете блата върху поръсена със захар хартия за печене и оставете да се охлади заедно с хартия, с която сте го пекли.

2

Пълнеж

Накиснете желатина с малко вода, докато набъбне. Разбъркайте заквасената сметана, лимоновия сок и пудрата захар. Загрейте набъбналия желатин на водна баня (Желатинът не трябва да завира, защото ще се пресече и ще изгуби желиращите си свойства). Разтворения желатин смесете лъжица по лъжица в лимоновата смес и оставете да се желира леко. Тогава добавете в лимонената смес разбитата на твърд сняг сладкарската сметана.


Отстранете хартията за печене от изстиналия пандишпанов блат и намажете равномерно с лимоновата сметана. Оставете крема да стегне 20 минути. Тогава навийте на руло откъм дългата страна. Оставете рулото за поне 2 часа в хладилник.

3

Украса

Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар и намажете рулото. Украсете с пролетни и великденски фигурки.