Понякога на човек му се приисква да си хапне нещо свежо и леко, особено в дългите летни дни. Няма по-добър начин да преборим горещините от лека и лесна пандишпанова тортичка с крем от бял шоколад и крема сирене, полята обилно с малиново кули 🧁.
за рецептата Пандишпанов сладкиш в чаша с крем бял шоколад
100 г | захар фина кристална |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
2 бр. | яйца големи |
60 мл | олио неутрално |
150 г | пшенично брашно |
1 щипка | сол |
350 г | малини |
0,5 пак. | Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker (около 1 с.л.) |
150 г | захар |
1 пак. | Крем Оле бял шоколад с малини |
400 мл | прясно мляко |
200 г | сирене крема |
1 чаши | малини |
1 малко | шамфъстък нарязан |
1 малко | мента босилек или маточина |
Първо пригответе сладкото. Смесете 1 с.л. от Гелфикс Екстра 2:1 с 1 с.л. захар. Добавете към малините и сложете на котлона на кипне и щом отедели сок, добавете останалата захар. Варете още 2-3 мин и дръпнете от огъня. Оставете да изстине.
Сложете в купа захарта, бурбонската ванилова захар и яйцата и разбийте с миксер, докато получите пухкав светъл крем. Добавете на тънка струйка олиото, като не спирате да разбивате с миксера. Спрете миксера и добавете пресятото брашно, смесено с бакпулвера и солта. Объркайте с шпатула, докато се смеси.
Пресипете получената смес в тавичка с размери около 30х40 см, застлана с хартия за печене - трябва да получите съвсем тънък слой. Заравнете повърхността със сладкарска шпатула или с друг подходящ инструмент - опитайте да направите еднаква дебелина. Изпечете на 180°C за около 15 мин, докато порозовее. Не препичайте. Извадете блата и оставете да изстине.
Когато блатът е напълно изстинал, изрежете с подходящ инструмент 12 кръгчета, които ще се поберат в избраните чаши.
Пригответе крема по указанията на опаковката. Разбъркайте крема сиренето, за да го омекотите, и постепенно смесете с крема. Когато сте готови с всички компоненти, подредете чашите, като редувате блат, сладко и крем. Завършете с крем. Отгоре подредете свежи малини и поръсете с нарязан шамфъстък. Украсете със свежи ароматни листенца от мента, босилек или маточина и охладете до момента на сервиране.
Тази рецепта споделя с нас Людмила Слокоски от кулинарния блог Salted Lemons.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: