Flag

Мраморен сладкиш с круши

16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Кой не обича вкусни шоколадово-плодови десерти, а когато изглеждат толкова ефектно - удоволствието е двойно
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 гкруши
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
200 гпшенично брашно
3 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (изравнени)
175 гзахар
1 щипкасол
250 гкраве масло (или маргарин - но да са меки)
5 бр.яйца
100 гтъмен шоколад (настърган)
225 гкувертюр (тъмен)
75 гкувертюр (бял)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (изравнени)
1

Намазнете тава с размери 28х28 см и я покрийте с хартия за печене, като нагънете краищата на хартията. Загрейте фурната предварително на 180 °C с включен горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.

2

Измийте, обелете и нарежете крушите на малки кубчета. Смесете ги с бурбонската ванилова захар. Отделно в купа изсипете брашното и бакпулвера. Към тях добавете и останалите съставки, с изключение на настъргания шоколад и крушите.

Разбийте съставките с миксер за кратко на най-ниската, а след това на най-високата скорост за 2 минути до образуване на гладко тесто. Накрая прибавете крушите и настъргания шоколад. Загладете тестото в тавата и печете около 27 минути. Оставете сладкиша да се охлади върху кухненска решетка.

3

Нарежете кувертюрите на по-груби парчета и ги разтопете в отделни съдове на водна баня на слаб огън. Разпределете тъмния кувертюр равномерно върху печивото. Нанесете белия кувертюр с чаена лъжичка на много малки точки върху все още течната тъмна кувертюра. 


Постигнете мраморен ефект с помощта на вилица или дървено шишче (клечка), разнасяйки заливката. Оставете я да се втвърди и нарежете сладкиша на 16 равни квадрати.