“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мъфини "Дунавски вълни"

Бързи, лесни и много вкусни мъфини с шоколад

about 12 парчета (/парченца)

80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мъфини "Дунавски вълни"

Тесто:

350 г сладко (отцедени вишни)
150 г масло
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
3 бр. яйца
200 г пшеничено брашно
about 1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л. какао Dr.Oetker
1 с.л. захар
1 с.л. прясно мляко

Пълнеж:

200 г тъмен шоколад
1 пак. крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
200 мл сметана (студена течна)
50 мл прясно мляко (студено)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте маслото/маргарина с миксер на крем и постепенно при непрекъснато бъракане прибавете захарта и ванилената захар. Едно по едно добавете яйцата. Смесете брашното с бакпулвера, пресейте ги и ги добавете на две порции към сместа, като бъркате до получаването на хомогенна смес. 2/3 от тестото напълнете във формички за мъфини. Отцедете вишните от сока и ги попийте с кухненска хартия. Половината от вишните натиснете леко в тестото във формичките. Пресейте какаото, разбъркайте го към останалото тесто заедно със захарта и млякото. С получената тъмна смес допълнете формичките и разпределете останалите вишни върху него, като леко ги натиснете. Печете мъфините в долната половина в предварително загрята фурната на 180˚С около 30 мин.

Извадете мъфините и оставете да изстинат, отстранете формичките.

Начупете шоколада и го разтопете на водна баня на ниска температура. Разрежете мъфините хоризонтално на две, полейте всяка горна половинка от разрязаната страна с 1 ч.л. шоколад, поставете ги с шоколадовата им страна върху хартия за печене до пълното втвърдяване на шоколада. Междувременно поддържайте останалия шоколад на водна баня топъл.

Пригответе крема Парадиз по указанията на опаковката, но с 200 g течна сметана и 50 ml мляко, изсипете го в шприц и разпределете около 2/3 от него върху горната част на мъфините. Разрежете долните половинки на мъфините на две и ги поставете върху крема, а останалия крем го шприцовайте между тях. С останалия разтопен шоколад декорирайте мъфините отгоре . Преди сервиране охладете мъфините.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация