Flag

Масленки с лешникова нуга

about 80 сладки (/бисквитки)
Леснa
60
Сладки с много нуга за всеки повод
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да съхраните сладките в добре затворени метални кутии за около 3 седмици.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
200 глешникова нуга
300 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
100 гкраве масло
0,5 ч.л.канела
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 бр.яйца
Пълнеж
200 глешникова нуга
Украса
50 гтъмен шоколад
25 гшамфъстък (нарязан)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Разбийте на крем мекото масло и нугата. Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Завийте тестото във фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за около 30 мин.

2

Пълнеж

Нарежете лешниковата нуга на 80 малки парченца и я оставете да се охлади. Разделете тестото на 8 равни топки, оформете всяка на руло и нарежете на филийки. В средата на филийките поставете парченце охладена нуга, оформете ги на топчета и поставете в застлана с хартия за печене тава. Печете сладките в средата в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 12 мин. Издърпайте изпечените сладки заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят.

3

Украса

Разтопете тъмния шоколад на водна баня и го напълнете в полиетиленово пликче. Отрежете едното ъгълче и украсете сладките. Накрая поръсете с шам фъстък.

Съвет за рецептата

  • Може да съхраните сладките в добре затворени метални кутии за около 3 седмици.