“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Марципанови сладкишчета в чаша

Невероятна комбинация от грозде с марципан

about 8 порции (/дози)

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанови сладкишчета в чаша

термоустойчиви чаени чаши (с обем 300 ml):

Продукти:

250 г грозде (червено без семки)
375 г пшеничено брашно
1 бр. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца
100 г масло
200 мл прясно мляко
200 г суров марципан

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и разполовете гроздовите зърна, отделете една част от тях за украса. Настържете марципана на едро. Пресейте брашното в купа и разбъркайте добре сухата мая в него. Добавете останалите продукти без гроздето и марципана и разбъркате всичко с миксер (с куки за тесто) първо на ниска степен за кратко, след това на висока степен за около 5 мин. до гладкост. Покрийте полученото тесто с чиста кърпа и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.

След това върху набрашнена повърхност омесете във втасалото тесто първо половината от настъргания марципан и след това – гроздето. С помощта на две супени лъжици напълнете сместа впредварително намаслените термоустойчивичаши. Поръсете другата половина от марципанавърху сладкишите и украсете с останалите гроз-дови зърна.

Подредете чашите върху тава, покрийте ги с чиста кърпа и оставете да втасат на топло място за около 15 мин. След това печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 30 мин. След изпичане оставете 10 мин. да се охладят. Можете да сервирате сладкишчетата топли или охладени.