“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малки сладки с грис

Съставки

Съставки

за рецептата  Малки сладки с грис

Продукти:

75 г сушени плодове (сливи, кайсии, ябълки)
100 мл вода
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. белтъка
50 г масло
1 бр. жълтъци
100 г захар
150 мл прясно мляко
100 г грис
150 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Накиснете сушените плодове за 1 час във водата, след което ги изцедете и нарежете на дребно. Сложете млякото и гриса на котлона и бъркайте непрекъснато, докато сместа заври.

Разбийте маслото, ванилената захар и захарта и ги прибавете веднага към млякото. Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги и ги разбъркайте с охладената получената смес. Накрая разбийте белтъка на сняг и заедно с нарязаните плодове внимателно го прибавете към останалите продукти. С помощта на две лъжички разпределете сместа на малки купчинки върху покрита с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25 минути. Поръсете готовите сладки с ароматизираната пудра захар.

Ванилови сладки със сушени зеленчуци

about 10 - 15 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация