“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Лимонов кейк с глазура

Цитрусов прилив на свежест

about 8 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Лимонов кейк с глазура

Тесто:

300 г масло
300 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
1,5 ампула есенция лимон Dr.Oetker
1 бр. лимони (настърганa кора от един портокал)
5 бр. яйца
300 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равни ч.л.)

Сироп:

100 мл плодов сок (портокалов)
1 бр. лимони (сокът)
75 г захар

Глазура:

1 пак. глазура лимон Dr.Oetker
about 3 с.л. вода
1 с.л. плодов сок (лимонов)

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте маслото с миксер на крем и постепенно при непрекъснато бъркане добавете захарта, ванилената захар, солта, есенцията и лимоновата кора. Едно по едно добавете и разбъркайте и яйцата, всяко се бърка на най-високата степен на миксера около 1/2 минута. Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги и ги добавете на 2 порции към сместа, като бъркате до получаването на хомогенно тесто. Разстелете тестото върху намаслена тава с размери 40 х 30 см и печете в предварително загрята фурна на 180°C около 25 минути.

2

Сироп

След изваждането, докато е още горещ, набодете сладкиша многократно с клечка за зъби, сиропирайте го с предварително приготвения сироп и го оставете да изстине.

3

Глазура

Пригответе глазурата като смесите съдържанието на пакетчето с водата и лимоновия сок и залейте сладкиша изцяло или го украсете с произволни фигури. За целта изсипете глазурата във фунийка от хартия за печене и я използвайте като шприц.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация