Flag

Курабийки с кестени на шеф Никола Симеонов

15 - 20 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
И джинджифилов аромат за абсолютен есенен разкош
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
50 гкестени (обелени и натрошени)
1 ч.ч.брашно
80 гкраве масло
30 гджинджифил (настърган)
0,5 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
2 пак.захар с канела Dr.Oetker
0,3 ч.л.карамфил (смлян)
0,5 ч.ч.захар (мусковадо)
0,5 с.л.есенция бадем
1 бр.яйца
1 щипкасол
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете яйцето, джинджифила и бадемовата есенция и отново разбийте. Пресейте сухите съставки през сито и на няколко етапа прибавете към сместа, без да бъркате много с дървена или силиконова шпатула.

2

Оформете първо топченца с размер на орех, след това направете „медальони“ върху покрита с хартия за печене тава. Поръсете всяка курабия с натрошените кестени и притиснете повърхността им с дъното на чаша.

3

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 мин.