“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Курабийки с кестени на шеф Никола Симеонов

И джинджифилов аромат за абсолютен есенен разкош

15 - 20 сладки (/бисквитки)

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Курабийки с кестени на шеф Никола Симеонов

Продукти:

50 г кестени (обелени и натрошени)
1 ч.ч. брашно
80 г краве масло
30 г джинджифил (настърган)
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
2 пак. захар с канела Dr.Oetker
0,3 ч.л. карамфил (смлян)
0,5 ч.ч. захар (мусковадо)
0,5 с.л. eсенция бадем Dr.Oetker 38 мл
1 бр. яйца
1 щипка сол

preparation

Приготвяне

1

Разбийте маслото и захарта на пухкав крем. Прибавете яйцето, джинджифила и бадемовата есенция и отново разбийте. Пресейте сухите съставки през сито и на няколко етапа прибавете към сместа, без да бъркате много с дървена или силиконова шпатула.

2

Оформете първо топченца с размер на орех, след това направете „медальони“ върху покрита с хартия за печене тава. Поръсете всяка курабия с натрошените кестени и притиснете повърхността им с дъното на чаша.

3

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 мин.