Flag

Козуначено агне

about 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Печено козуначено агънце за вашата великденска трапеза
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
400 гпшенично брашно
50 гпудра захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 ч.л.сол
1 пак.суха мая Dr.Oetker
200 млпрясно мляко
1 бр.яйца
Пълнеж
250 млпрясно мляко
25 гпудра захар
2 с.л.мед
2 бр.лимон (настъргана кора)
80 гмакови семена
4 с.л.галета
Украса
1 бр.яйца
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
about 20 гстафиди
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Тесто

Пресейте брашното в купа, разбъркайте го добре със сухата маята, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. После добавете топлото мляко и яйцето, и замесете добре сместа на ръка. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на страна за 15 мин, след което го размесете отново върху набрашнена повърхност и оставете да втаса, докато видимо увеличи обема си (около 30-90 мин.)

2

Пълнеж

Смесете млякото с пудрата захар, меда, лимоновата кора и го поставете да заври. След това добавете маковото семе и галетата и разбъркайте добре. Оставете за кратко време да се охлади.


Отделете 1/3 от втасалото тесто. Остатъкът разточете на лист с размери 30x40 cm (дебелина 1,5 см). Намажете листа с пълнежа, навийте на руло и го нарежете на филийки с широчина 2 см. С отделената част от тестото оформете главата, краката и опашката на „агнето". Върху застлана с хартия за печене тава подредете филийките легнали във формата на агне, като добавете краката, главата и опашката. Намажете повърхността с предварително разбитото яйце и оставете оформеното печиво да втаса отново. Поръсете с ванилена захар и печете в предварително загрята фурна на 180°C или на горещ въздух 160°C около 30-40 минути.