“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледно дръвче

Сладкиш с аромат на канела

12 сладки (/бисквитки)

лесно става 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата Коледно дръвче

Тесто:

200 г пшеничено брашно
2 ½ ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
125 г захар
1 ч.л. канела на прах на прах
3 г сол
125 г масло
3 бр. яйца

Украса:

125 г пудра захар
около 2 с.л. вода
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker
10 г зелена боя
около 1 с.л. тъмен шоколад настърган настърган

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока за около 2 минути до получаването на гладко тесто. Разстелете тестото в предварително намаслена и поръсена с брашно формата за печене "Елха" и загладете повърхността му. Печете 40 мин. в средата на фурната, предварителнозагрята на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.

След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху хартия за печене. Оставете да изстине върху метална скара.

2

Украса

Пресейте пудрата захар и разбъркайте с вода и боята до получаването на гъста глазура. Намажете повърхността с помощта на кухненски нож глазурата. Поръсете стъблото на елхата с настъргания шоколад и оставете глазурата да се втвърди. Нарисувайте гирлянд със захарните шрифтове и украсете с бонбоните и дражетата от комплекта.

Използвани продукти Dr.Oetker

За повече информация кликнете върху продукта