“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледни джуджета

За коледно настроение

около 8 - 10 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни джуджета

Тесто:

175 г компот (отцедени мандарини от компот)
150 г пшеничено брашно
2 с.л. какао Dr.Oetker
3 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
3 бр. яйца
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
125 г масло

Покритие:

200 г сметана (студена сладкарска)
1 пак. желатин Dr.Oetker
около 4 ч.л. захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
около 50 г тъмен шоколад

Украса:

100 г пудра захар
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
200 г суров марципан

xартиени формички за мъфини

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто:

Пресейте в купа брашното, какаото и бакпулвера. Добавете останалите съставки и 1 с.л. сок от компота, без мандарините. Разбъркайте всичко с миксер първо на най-ниската степен, а после за 2 мин на най-високата до получаване на гладко тесто. Накрая объркайте и добре отцедените мандарини. Разпределете тестото равномерно във формичките за мъфини, поставени в тава за печене. Печете на средното ниво за 25 мин в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C горещ въздух. След изпичане оставете мъфините да се охладят напълно.

2

Покритие:

Накиснете желатина в малко вода, оставете да набъбне за 5 мин и след това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане. Разбийте сметаната, захарта и ванилената захар на твърд сняг и добавете желатина. Добавете и шоколадовите стърготини и разбъркайте за кратко. С помощта на 2 чаени лъжици поставете от сметановата смес в средата на всеки мъфин. Сложете така оформените мъфини в хладилника.

3

Украса:

Омесете марципана с пудра захар. Разделете го на две и от едната половина oформeте 12 топчета и ги поставете върху втвърдената сметана за главички на джуджетата. Оцветете останалия марципан с червен сладкарски цвят. От част от него оформете 12 малки топчета за нос. От остатъка направете 12 еднакво големи топки, разточете ги между два листа фолио до получаването на кръг с диаметър 9 см. Отрежете по 1/4 от всеки кръг, а останалите 3/4 поставете като мантия на джуджетата. Използвайте останалите четвъртинки за шапчици, като ги завиете на конус и ги закрепите върху марципановите главички. С кафяв захарен шрифт нарисувайте очите и устата, и залепете нослетата.