“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Коледни бисквити от едно тесто „ Звездички” и „Ангелчета”

Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft

40 - 45 парчета /парченца

изисква малко опит 60 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Коледни бисквити от едно тесто „ Звездички” и „Ангелчета”

За основното тесто:

600 г пшеничено брашно
250 г масло
200 г захар
1 бр. яйце
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
2 - 3 капки есенция ванилия Dr.Oetker
3 г сол

За тестото на „Звездите” още:

½ пак. Захар с аромат ром Dr.Oetker
2 - 3 с.л. какао премиум Dr.Oetker
½ пак. захар с канела Dr.Oetker

За тестото на „Ангелите” още:

1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
½ пак. захар с лимон Dr.Oetker

Украса:

1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
2 пак. захарни звезди Dr. Oetker
1 бр. белтък (бял айсинг)
200 г пудра захар (бял айсинг)
2 - 3 капки лимонов сок (бял айсинг)
2 пак. шоко перли Dr.Oetker
20 г Звезден дъст (брокат)

Приготвяне

Приготвяне

1

Тесто

Тесто

С миксер разбиваме мекото масло със захарта на пухкав крем. Прибавяме яйцето, което също е на стайна температура и аромата. Накрая прибавяме малко по малако от сухите съставки - брашното, бакпулвера и солта.

Разделяме тестото на две равни части.

Към едната прибавяме портокаловите корички и лимоновата захар, което ще бъде тестото за ангелите.

Към другата част прибавяме канелената и ромовата захар какаото.

Всяка една част от тестото доомесваме с още малко брашно (ако е необходимо), така че да може да се разточи. Изрязваме фигурки за сладките – от кафявата смес – звездички, от цитрусовата - ангелчетата.

Печем сладките в предварително загрята фурна на 170 градуса в тавичка, застлана с хартия за печене на дъното.

Печем сладките за около 6-8 минути, докато порозовеят краищата леко.

2

Украса

След като сладките изстинат, ги рисуваме с бял айсинг, направен като разбиваме белтъка с малко по малко от пудрата захар, докато получим бяла смес, която се точи леко. Овкусяваме с няколко капки лимонов сок. Прехвърляме в пош и започваме да рисуваме сладки.

С помощта на айисинга закрепваме шоколадовите перли по звездичките. Бял айсинг използваме и за украсата на ангелите, като по него залепваме от захарните звездички, а жълтия шрифт използваме за крилата, като полепваме по него ядлив брокат, по желание.

3

За още идеи може да посетите блог Lussi`s World of Artcraft