Flag

Класическо сладко с вишни

about 6 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Гелфикс запазва незаменимия аромат на вишни
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1000 гвишни (обезкостени)
500 гзахар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и обезкостете вишните. Претеглете 1 кг. Изсипете ги в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.