Измийте и обезкостете вишните. Претеглете 1 кг. Изсипете ги в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата и ги обърнете с капачката надолу. Оставете така около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Приготвяне:20 about 6 буркана ((200 мл))