“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кетчуп с нотка на френско грозде

Домашно приготвен кетчуп

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кетчуп с нотка на френско грозде

Продукти:

500 мл нектар (от черно френско грозде)
100 мл сок (доматен)
80 мл оцет (винен)
350 мл доматено пюре
1 с.л. горчица
about 1 ч.л. сол
0,5 ч.л. пипер (черен)
0,5 ч.л. пипер (червен)
240 г захар
0,5 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Смесете всички съставки в подходящ за варене съд, разбъркайте 2 с.л. захар със ½ от съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато.

След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Кетчупът трябва да ври около 5 минути при непрекъснато бъркане (при нужда отстранете пяната). Свалете съда от огъня и веднага разсипете салсата в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.