Flag

Италиански сос Песто

about 1 буркан ((370 мл))
Средно ниво на сложност
40
Отлична добавка за салати, паста и месни ястия
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Използвайте соса Песто като сос към спагети и италианска паста.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
100 гбосилек (ситно нарязани листенца)
4 бр.чесън (начукани скилидки)
3 с.л.ядки (кедрови)
50 гпармезан
1 ч.л.консервант Dr.Oetker
1 с.л.вода (гореща)
200 млзехтин
2 ч.л.сол (едра морска)
1 с.л.зехтин
Picture - консервант Dr.Oetker
1

Пюрирайте босилека, чесъна, кедровите ядки и пармезана с пасатор. Разтворете консерванта във водата и го прибавете към сместа. Добавете зехтина и морската сол и разбъркайте добре.


Напълнете соса в бурканчето и излейте отгоре супената лъжица зехтин. Затворете бурканчето и съхранявайте Пестото на хладно и тъмно място.

Съвет за рецептата

  • Използвайте соса Песто като сос към спагети и италианска паста.