“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Италиански пикантни хлебчета с пълнеж

Пълни хлебчета със доматчета, маслинки и сметана

about 12 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Италиански пикантни хлебчета с пълнеж

Пълнеж:

60 г маслини черни (без костилката)
60 г сушени домати (в олио)
200 г сирене крема

Тесто:

375 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
1 ч.л. сол
1 бр. белтъка
150 г сметана (заквасена)
5 с.л. олио
5 с.л. прясно мляко

Допълнително:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко
about 25 г сусам
about 30 г кашкавал (настърган)

preparation

Приготвяне

1

Пълнеж

Нарежете маслините и доматите на ситно. Смесете кремата сирене с маслините и доматите в купа и разбъркайте всичко добре.

2

Тесто

Пресейте брашното в купа и разбъркайте добре сухата мая в него. Добавете останалите продукти и разбъркате всичко с миксер (с куки за тесто) първо на ниска степен за кратко, след това на висока степен за около 5 мин. до гладкост. Покрийте полученото тесто с чиста кърпа и го оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.Оформете от тестото 12 еднакви топки и разточете всяка върху леко набрашнена работна повърхност до получаването на кръг с диаметър 12 см. Поставете върху всяко парченце по една супена лъжица от пълнеж и завийте плънката с тестото. Поставете хлебчетата в застлана с хартия за печене тава, покрийте и оставете да втасат отново, докато увеличи обема си.

Смесете жълтъка с мляко, намажете хлебчетата с него и поръсете със сусаменото семе и/или настърган кашкавал. Печете 20 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160 ° C горещ въздух.

Извадете хлебчетата и оставете да се охладят за кратко. Сервирайте ги топли или студени. Съвети:Може да замразите хлебчетата.Вместо крема сирене можете да използвате бяло саламурно сирене.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация