“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Хелоуински тиквен сладкиш на Радостина Ганева

Празнична наслада с любимия ни есенен вкус на тиква

12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хелоуински тиквен сладкиш на Радостина Ганева

Тесто:

260 г краве масло
250 г тиква (Хокайдо)
250 г кафява захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
5 бр. яйца
170 г брашно (от спелта - тип 1050)
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г лешници (смлени)
100 г млечен шоколад (едро натрошен, може и тъмен шоколад)

Украса:

30 г Маршмелоу бонбони

preparation

Приготвяне

Подготовка

Намаслете правоъгълна форма и я застелете с хартия за печене. Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател или на 160°C на вентилатор. Пригответе 250 г тиква Хокайдо. Измийте я, обелете и настържете на едро. 

Тестото

Разбийте маслото в купа на крем. Постепенно разбивайки го, добавете кафявата захар. Изсипете пакетчето ванилена захар, щипка сол и разбийте до пухкав крем. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко по ½ минута, така че да се получи накрая гладко, хомогенно тесто.
 
Смесете 170 г брашно от спелта с две равни ч.л. бакпулвер и ги добавете към тестото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниската степен.
 
Сложете 100 г смлени лешници и 100 г начупен на едро шоколад и продължете да разбърквате с миксер. Накрая добавете настърганата тиква и разбъркайте с шпатула.
 
Разстелете тестото в подготвена тавичка и загладете. Печете в долната половина на загрятата вече фурна за 50 мин.
 
Извадете сладкиша от фурната и го оставете за 10 мин в тавата. След това извадете и оставете да се охлади върху метална кухненска скара за поне 2 часа.

Украса

Разтопете внимателно в купа 30 г Маршмелоу бонбони в микровълнова печка. С помощта на две лъжици изтеглете нишки от разтопените бонбони и оформете паяжини върху десерта.