Хелоуински тиквен сладкиш на Радостина Ганева

Празнична наслада с любимия ни есенен вкус на тиква

12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Хелоуински тиквен сладкиш на Радостина Ганева

Тесто:

260 г краве масло
250 г тиква (Хокайдо)
250 г кафява захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 щипка сол
5 бр. яйца
170 г брашно (от спелта - тип 1050)
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
100 г лешници (смлени)
100 г млечен шоколад (едро натрошен, може и тъмен шоколад)

Украса:

30 г Маршмелоу бонбони

preparation

Приготвяне

Подготовка

Намаслете правоъгълна форма и я застелете с хартия за печене. Загрейте фурната на 180°C на долен и горен нагревател или на 160°C на вентилатор. Пригответе 250 г тиква Хокайдо. Измийте я, обелете и настържете на едро. 

Тестото

Разбийте маслото в купа на крем. Постепенно разбивайки го, добавете кафявата захар. Изсипете пакетчето ванилена захар, щипка сол и разбийте до пухкав крем. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко по ½ минута, така че да се получи накрая гладко, хомогенно тесто.
 
Смесете 170 г брашно от спелта с две равни ч.л. бакпулвер и ги добавете към тестото. Разбийте с миксер за кратко на най-ниската степен.
 
Сложете 100 г смлени лешници и 100 г начупен на едро шоколад и продължете да разбърквате с миксер. Накрая добавете настърганата тиква и разбъркайте с шпатула.
 
Разстелете тестото в подготвена тавичка и загладете. Печете в долната половина на загрятата вече фурна за 50 мин.
 
Извадете сладкиша от фурната и го оставете за 10 мин в тавата. След това извадете и оставете да се охлади върху метална кухненска скара за поне 2 часа.

Украса

Разтопете внимателно в купа 30 г Маршмелоу бонбони в микровълнова печка. С помощта на две лъжици изтеглете нишки от разтопените бонбони и оформете паяжини върху десерта.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: