Flag

Франкфуртска мини-торта с карамелизирани бадеми

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Сочна торта с маслен крем, касис, хрупкави бадеми
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
3 бр.яйца
150 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 гсол
150 млолио
150 млпрясно мляко
225 гпшенично брашно
4 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Крокант
10 гкраве масло
20 гзахар
50 гбадеми (нарязани)
Маслен крем
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 гзахар
500 млпрясно мляко
250 гкраве масло
Пълнеж
about 6 с.л.сладко от касис
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Пригответе масления крем като сварите пудинга според указанието на опаковката, но с 50 г захар. Покрийте повърхността му с домакинско фолио, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади, като от време на време го разбърквате.

2

Тесто

Разбийте яйцата, захарта, ванилената захар и солтана крем с миксер на висока степен. Добавете олиото и млякото. Пресейте брашното с бакпулвера и постепенно добавяйте към сместа като разбивате. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене форма за торта (с диаметър 20 см). Печете в долната половина на фурната 65 мин на 170°C на горен и долен нагревател или при 150°C на горещ въздух.Но на мин. 35 покрийте блата с хартия за печене, за да не покафене повърхността му. Продължете да печете на същите градуси.


След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.


След изпичане оставете блата във формата за 10 мин, след коетоотлепете от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене да се охлади.

3

Крокант

Запечете бадемите с маслото и захарта докато се получи златист крокант и изсипете върху хартия за печене да се охлади.

4

Маслен крем

Разбийте маслото на крем с миксер. Добавяйте към него пудинга лъжица по лъжица като разбърквате. Пудингът трябва да е със стайна температура.

5

Пълнеж

Минете през цедка конфитюра. Отделете хартия за печене от блата и го разрежете хоризонтално на три равни по височина блата.


Напълнете масления крем в шприц с накрайник диаметър 10 мм. Поставете първия блат в тортена чиния и го намажете с половината конфитюр и след това шприцвате топки крем една до друга. Поставете отгоре втория блат и повторете същото. Сложете третия блат и намажете с останалия крем. Декорирайте накрая с шприца. Накрая поръсете с кроканта и оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.