“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Домашен пилешки бульон

Съставки

Съставки

за рецептата  Домашен пилешки бульон

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте под течаща студена вода пилешките дреболии или кости и оставете да се отцедят. Измийте и обелете грудката на целината и морковите, измийте праза, обелете лука и нарежете всички зеленчуци на ситно. Изсипете всички продукти заедно с виното, водата и солта в теджера и ги оставете бавно да заврят без похлупак. Докато врят отстранявайте пяната.Бульонът трябва да ври около 2 ½ часа без похлупак на слаб огън, докато остане около 1 литър течност. Когато е готов се прецежда през цедка и се съхранява в хладилник до няколко дни или се замразява.

Домашен бульон, подходящ за супи, ястия, яхнии, печива

about 4 порции (/дози)

20 Minutes