Flag

Цитрусови бадемови сладки

100 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Дребни сладки с бадеми и цитрусов аромат
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
375 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
5 гсол
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1 бр.яйца
250 гкраве масло
100 гбадеми (смлени)
Украса
150 гтъмен шоколад
1 с.л.олио
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1

Тесто

Пресейте брашното и бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на четириъгълник (22x14 cm) и го оставете в хладилника през нощта.


Нарежете тестото на четири ленти с дължина 22 см и 3,5 см, след това ги нарежете на малки плочки със широчина 1-1,5 см. Подредете ги в тава, застлана с хартия за печене.


Печете 15 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С на вентилатор.

2

След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

3

Украса

Разтопете шоколада с олиото на водна баня. Потопете всяка от охладените сладки до половината в шоколада и поставете върху хартията за печене, за да се втвърди шоколада.