Flag

Чийзкейк с цели лешници

10 - 12 парчета (/парченца)
Леснa
90
И банани в крема, които ще придадат чуден вкус на този великолепен и лесен сладкиш
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
70 гмасло
140 гбисквити (лешникови)
30 глешници (смлени)
За крема
700 гсирене крема (над 60% масленост)
150 глешникова нуга
1,5 с.л.пшенично брашно
160 гзахар
3 бр.яйца
300 гбанани
За украса
60 гкувертюр (тъмен)
10 капкисладкарска боя (златиста)
150 глешници (цели)
1

За тестото

Разтопете маслото в малък съд на среден огън. Смелете на ситно бисквитите и лешниците с блендер. Разбъркайте маслото и изсипете бисквитената смес във форма с подвижен ринг (диаметър 18-20 см), постлана с хартия за печене, разпределете равномерен тестен слой и натиснете. Охладете в хладилник, докато стегне хубаво.

2

За крема

Загрейте предварително фурната на 140 °C. Разбийте за кратко с миксер крема сиренето, нугата, брашното, захарта, яйцата на най-ниската скорост до гладкост. Нарежете бананите на филийки с дебелина 5 мм и разпределете върху бисквитената основа. Отгоре намажете крема и го загладете.

Печете чийзкейка на средния рафт на фурната за 55 минути. След 35-тата минута отворете на 1/4 капака на фурната за 10 минути, за да не се напука повърхността на чийзкейка. След това печете сладкиша за още 10-15 минути, докато стане готов.

Внимателно отстранете ринга с топъл нож и оставете чийзкейка да се охлади за няколко часа в хладилника.

3

За украса

Нарежете кувертюра на едро и го разтопете на водна баня. Изрежете кръг от хартия за печене по очертанията на форма с ринг (ø 20 см). Застелете я върху формата и внимателно изсипете кувертюра в равномерен и тънък слой. Изстудете го във фризера, за да се втвърди добре.
 
Извадете чийзкейка от хладилника и го поставете върху чиния за торта. Покрийте го отгоре изцяло с лешници.
 
Намажете охладения кувертюр със златистата боя и го закрепете хоризонтално върху лешниците. С помощта на готварска горелка разтопете шоколада, така че да се разстели красиво върху ядките. Охладете чийзкейка, докато стане готов за сервиране.