Разтопете маслото в малък съд на среден огън. Смелете на ситно бисквитите и лешниците с блендер. Разбъркайте маслото и изсипете бисквитената смес във форма с подвижен ринг (диаметър 18-20 см), постлана с хартия за печене, разпределете равномерен тестен слой и натиснете. Охладете в хладилник, докато стегне хубаво.
Загрейте предварително фурната на 140 °C. Разбийте за кратко с миксер крема сиренето, нугата, брашното, захарта, яйцата на най-ниската скорост до гладкост. Нарежете бананите на филийки с дебелина 5 мм и разпределете върху бисквитената основа. Отгоре намажете крема и го загладете.
Печете чийзкейка на средния рафт на фурната за 55 минути. След 35-тата минута отворете на 1/4 капака на фурната за 10 минути, за да не се напука повърхността на чийзкейка. След това печете сладкиша за още 10-15 минути, докато стане готов.
Внимателно отстранете ринга с топъл нож и оставете чийзкейка да се охлади за няколко часа в хладилника.
Нарежете кувертюра на едро и го разтопете на водна баня. Изрежете кръг от хартия за печене по очертанията на форма с ринг (ø 20 см). Застелете я върху формата и внимателно изсипете кувертюра в равномерен и тънък слой. Изстудете го във фризера, за да се втвърди добре.
Извадете чийзкейка от хладилника и го поставете върху чиния за торта. Покрийте го отгоре изцяло с лешници.
Намажете охладения кувертюр със златистата боя и го закрепете хоризонтално върху лешниците. С помощта на готварска горелка разтопете шоколада, така че да се разстели красиво върху ядките. Охладете чийзкейка, докато стане готов за сервиране.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене
Печене
Печене
Печене
Печене
Приготвяне:90 10 - 12 парчета (/парченца)