Flag

Боровинкова торта с ванилов крем

12 парчета (/парченца)
Сложнa
60
Вкусен ванилов крем на два блата с боровинки и печени бадеми
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Ванилов крем
3 пак.желатин Dr.Oetker
750 млпрясно мляко
100 гзахар
500 гборовинки (пресни и замразени)
400 гсметана (сладкарска)
2 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Пандишпаново тесто
2 бр.яйца
50 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
60 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Тесто
150 гпшенично брашно
100 гкраве масло
50 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Намазване
2 с.л.комфитюр от боровинки
Украса
50 гбадеми (филиран)
20 гпудра захар
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Пригответе желатина според указанията на опаковката. Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но като добавите 750 мл мляко и 100 г захар. Прибавете желатина към топлия пудинг и разбъркайте добре. Изсипете пудинга в купа, покрийте я с прозрачно фолио и оставете да се охлади.

2

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата с миксер на най-висока степен до получаване на пяна. Смесете захарта с ванилената захар. Разбърквайки добавете постепенно захарната смес в рамките на минута, след което разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвер и разбийте в сместа на най-ниска степен. Поставете сместа в кръгла форма за печене, предварително застлана с хартия. Печете в средата на предварително загрята фурна, около 10 минути, на горен и долен нагревател, на 200°C или на горещ въздух на 180°C. Отстранете ринга от формата за печене. Обърнете блата върху предварително покрита с хартия за печене метална решетка. Отстранете дъното на формата за печене и оставете блата да се охлади.

3

Втори блат

Почистете формата за печене и намазнете. Към брашното прибавете останалите съставки и разбъркайте с миксер първоначално на най-ниска степен, а след това на най-висока, докато тестото не започне да се рони. Разстелете сместа в кръгла форма за печене предварително застлана с хартия и я натиснете отгоре с помощта на лъжица. Печете в средата на предварително загрята фурна около 12 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

4

Отстранете ринга от формата за печене и оставете твърдия блат да се охлади върху металната решетка. След това го поставете върху чиния за торта и го намажете с комфитюр от боровинки. Отстранете хартията за печене от пандишпановия блат и го поставете върху конфитюра. Поставете отново рингът от формата за печене.

5

Ванилов крем

Изчистете и измийте боровинките. Разбийте добре сметаната. Разбъркайте пудинга със сметаната. Добавете 300 г боровинки и намажете ваниловия крем върху пандишпановия блат. Останалите боровинки ги разпределете на разстояние 2 см от краищата върху крема. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилника.

6

Украса

Запечете бадемите в тиган без мазнина докато станат златисти. След това ги оставете в чиния, за да се охладят. Махнете ринга от тортата. Украсете с бадеми. Преди сервиране поръсете тортата с пудра захар.