“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Блонди на Лора Капустина

Толкова е апетитно, че няма как да не го приготвите още сега

12 - 16 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Блонди на Лора Капустина

Продукти:

230 г краве масло
200 г бял шоколад
250 г захар
3 бр. яйца
300 г брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
150 г лешници (печени, без сол)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker (няколко капки)
1 с.л. eсенция бадем Dr.Oetker 38 мл (няколко капки)

preparation

Приготвяне

1

Загрейте фурната на 180 градуса с включен горен и долен нагревател. Пригответе форма за печене с диаметър 20 см. С този диаметър се получава висок десерт – около 4-4,5 см.

Най-добрият вариант е да използвате белгийски бял шоколад на "копчета", но спокойно можете да го замените и с по-достъпен вариант.

2

Нарежете белия шоколад на ситно и към него добавете маслото, което трябва да е на стайна температура и нарязано на кубчета. Ако е студено и на големи късове - ще му отнеме повече време и по-високи градуси да се разтопи, при което рискувате да прегреете шоколада и той да се пресече.

Сложете сместа в метална или стъклена купа на водна баня до пълно разтапяне на съставките и получаване на хомогенна смес. Има вероятност, ако шоколадът не е много качествен да стане на парцали, отделяйки мазнината. В такъв случай пасирайте хубаво сместа, за да се хомогенизира. 

3

В отделна дълбока купа изсипете захарта, трите яйца и разбийте колкото да се смесят – не бийте прекалено дълго. Маслото с шоколада ги добавете на няколко пъти към яйчената смес, като разбивате с миксера непрекъснато. След това прибавете брашното, бакпулвера и ванилената захар.

Между всяка стъпка разбивайте добре съставките на средна степен, за да се получи хомогенна смес. Сипете няколко капки от есенциите, за да може вкусът на сладкиша да се подчертае, без да е натрапчив.

4

Накрая сложете сместа във формата и изпечете в предварително загрятата фурна за около 40-50 мин, като това време може да варира, така че след 35-тата минута е добре да наблюдавате какво се случва с блондито. Препоръчваме ви да охладите напълно десерта преди консумация.