Блонди на Лора Капустина

Толкова е апетитно, че няма как да не го приготвите още сега

12 - 16 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Блонди на Лора Капустина

Продукти:

230 г краве масло
200 г бял шоколад
250 г захар
3 бр. яйца
300 г брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
150 г лешници (печени, без сол)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker (няколко капки)
1 с.л. eсенция бадем Dr.Oetker 38 мл (няколко капки)

preparation

Приготвяне

1

Загрейте фурната на 180 градуса с включен горен и долен нагревател. Пригответе форма за печене с диаметър 20 см. С този диаметър се получава висок десерт – около 4-4,5 см.

Най-добрият вариант е да използвате белгийски бял шоколад на "копчета", но спокойно можете да го замените и с по-достъпен вариант.

2

Нарежете белия шоколад на ситно и към него добавете маслото, което трябва да е на стайна температура и нарязано на кубчета. Ако е студено и на големи късове - ще му отнеме повече време и по-високи градуси да се разтопи, при което рискувате да прегреете шоколада и той да се пресече.

Сложете сместа в метална или стъклена купа на водна баня до пълно разтапяне на съставките и получаване на хомогенна смес. Има вероятност, ако шоколадът не е много качествен да стане на парцали, отделяйки мазнината. В такъв случай пасирайте хубаво сместа, за да се хомогенизира. 

3

В отделна дълбока купа изсипете захарта, трите яйца и разбийте колкото да се смесят – не бийте прекалено дълго. Маслото с шоколада ги добавете на няколко пъти към яйчената смес, като разбивате с миксера непрекъснато. След това прибавете брашното, бакпулвера и ванилената захар.

Между всяка стъпка разбивайте добре съставките на средна степен, за да се получи хомогенна смес. Сипете няколко капки от есенциите, за да може вкусът на сладкиша да се подчертае, без да е натрапчив.

4

Накрая сложете сместа във формата и изпечете в предварително загрятата фурна за около 40-50 мин, като това време може да варира, така че след 35-тата минута е добре да наблюдавате какво се случва с блондито. Препоръчваме ви да охладите напълно десерта преди консумация.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: