Flag

Бисквитена торта със Специален пудинг Dr. Oetker

about 10 - 15 порции (/дози)
Леснa
40
Насладете се на всяка хапка от това кулинарно удоволствие с нежни ванилово-шоколадови нотки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
200 гбисквити (1 пакет какаови)
200 гбисквити (1 пакет обикновени бели)
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
1600 млпрясно мляко
140 гзахар
100 гстафиди
70 гшоколадови капки
1 бр.есенция ром Dr.Oetker (1 ч.л.)
1 пак.шоко перли Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
Picture - есенция ром Dr.Oetker (1 ч.л.)
Picture - шоко перли Dr.Oetker
1

Започваме като накисваме стафидите в малко гореща вода, към която прибавяме 1 ч.л. от есенцията ром. Докато стафидите се накисват, приготвяме двата крема едновременно, но в два отделни съда на котлона.
 
Приготвяме ги спрямо описанието на пакетчето, но всеки с 700 мл мляко и  по 70 г захар за пакет пудинг, отделно ще ни трябват 200 мл мляко за овалване на бисквитите.

2

След като кремовете са готови, а стафидите набъбнали, започваме със сглобяването на тортата. Избираме подходящ съд за реденето на тортата. Започваме с пласт шоколадови бисквити, като всяка топваме съвсем за малко в останалото ни прясно мляко. Отгоре разпределяме част от ваниловия крем и поръсваме с "пияните" стафиди.
 
Започваме да редим втория ред с белите бисквити, които също топваме в мляко. Върху тях слагаме от шоколадовия крем и поръсваме с шоколадови капки (или заменете с нарязан на ситно шоколад по желание). Слагаме отново шоколадови бисквити (пак потопени в мляко) и добавяме още от ваниловия крем. Отгоре украсяваме с останалите ни шоколад, стафиди, захарна декорация и шоколадов крем.

3

Оставяме тортата напълно да изстине (мин. 4 часа в хладилник) и я сервираме на топки с помощта на лъжица за сладолед. Загребвайки от всички пластове, оформяме вкусни и ароматни порции с мраморни цветове, които преливат, а вкусът им е неописуем.

4

Последвайте Люси Евтимова от блога Lussi's World of Artcraft.