“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Билкови хлебчета и ароматна извара

Ароматни хлебчета на трапезата

about 10 - 15 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Билкови хлебчета и ароматна извара

Тесто:

350 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
5 г сол
150 г сметана (заквасена)
75 мл прясно мляко
20 г копър
20 г магданоз
10 г босилек

За изварата:

20 г лук (1/2 връзка пресен лук)
0,5 бр. чесън (1/2 връзка пресен чесън)
125 г извара (фина безсолна извара )
250 г сметана (заквасена)
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
5 г пипер (черен/бял)
5 г сол

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Смесете брашното и бакпулвера, пресейте ги в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксера първо на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност оформете тестото на руло и го разделете на 16 части. Направете ги на кръгли топки, притиснете ги леко отгоре и ги подредете в застлана с хартия за печене тава. Печете около 17 минути в средата на предварително загряра фурна на 180°C при долен и горен нагревател или при 160°C на горещ въздух.

2

Извара

Измийте и нарежете на дребно пресните лук и чесън, добавете останалите продукти и разбъркайте до хомогенност. Поднесете топлите хлебчета с ароматната извара.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация