Flag

Бадемови сладки и шоколадови звездички

about 100 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Бадеми, шоколад и масло е равно на сладки, топящи се в устата
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да съхраните бисквитките в добре затворени метални кутии с хартия за печене между тях (около 2 седмици).
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
300 гпшенично брашно
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
80 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 с.л.прясно мляко
150 гкраве масло
За бадемовите сладки
1 с.л.прясно мляко
50 гбадеми (нарязани)
За шоколадовите звезди
2 с.л.какао Dr.Oetker
2 с.л.прясно мляко
Украса
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1 пак.четири украси за сладкиши Dr.Oetker
1 пак.захарни звезди Dr. Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
1

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Разделете тестото на две.

2

За бадемовите сладки

От едната половина на тестото оформете няколко рула с диаметър 2 см. Намажете ги с мляко и оваляйте в нарязани бадеми. Оставете за 30 мин. в хладилник, увити в домакинско фолио.


След това нарежете рулото на филийки с 1 см дебелина и ги подредете върху хартия за печене. Печете 12 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете сладките с хартията върху метална решетка да се охладят.

3

Шоколадови звезди

От едната половина на тестото оформете няколко рула с диаметър 2 см. Другата половина тесто омесете с какаото и млякото. Върху набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина 1/2 см дебелина и изрежете с форма за сладки звезда с диаметър около 4 см. Подредете ги върху застлана с хартия за печене тава и печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух. След изпичане извадете звездичките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

4

Украса

Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Напълнете половината глазура в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и украсете шоколадовите звездички. В останалата глазура топнете всяка бадемова сладка до половината. Украсете със захарни звезди. Оставете глазурата да се втвърди.

Съвет за рецептата

  • Може да съхраните бисквитките в добре затворени метални кутии с хартия за печене между тях (около 2 седмици).