“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Бадемови пръстенчета

Хрупкава и вкусна украса за елха

22 сладки (/бисквитки)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бадемови пръстенчета

Маслено тесто:

100 г бадеми (филирани)
125 г брашно
75 г масло
50 г захар Тубинадо (едри кристали кафява захар)
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 бр. белтъка

Намазване:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко

Украса:

25 г кувертюр (тъмен )
25 г кувертюр (бял)
1 пак. четири украси за сладкиши Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Запечете бадемите до златисто в тиган с незалепващо покритие без мазнина и оставете да изстинат в чинийка.

2

Маслено тесто

Пресейте брашното в купа и добавете половината от бадемитезаедно с останалите съставки за тестото. Разбийте всичко с миксер с куки за тесто първо на ниска степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на кора с дебелина на 1,5 см. Изрежете кръгчета с диаметър 6 см. С по-малка формичка изрежете по-малко кръгче с диаметър 2,5 см в средата на сладките. Получените пръстени подредете върху хартия за печене.

3

Намазване

Разбийте жълтъка с млякото и намажете пръстените. Поръсете с останалите бадеми. Печете 10 мин в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или при 160°C при горещ въздух. След изпичане извадете пръстените върху метална решетката и оставете да се охладят.

4

Украса

Начупете тъмния кувертюр на малки парченца, напълнете го в полиетиленово пликче и разтопете на водна баня. Отрежете едното ъгълче на пликчето и напръскайте пръстените. Повторете с белия кувертюр. Преди да се е втвърдил кувертюра поръсете с украси за сладкиши.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация