Flag

Ароматни коледни венчета

35 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Празнична рецепта от блог Тортичка
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
140 гпшенично брашно
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
50 гпудра захар
0,5 ампулаесенция ром Dr.Oetker
150 гкраве масло (студено на кубчета)
4 пак.ванилена захар Dr.Oetker
4 пак.захар с канела Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - есенция ром Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
1
Picture - Aromatni vencheta 4.jpg

Смесете брашното, пудрата захар и пудинга, добавете есенцията и накрая маслото. Започнете да претривате сместа с помощта на пръстите си. Претривайте, докато тестото започне да се събира в топка.


Picture - Aromatni vencheta 5.jpg

Щом се оформи топка тесто, увийте я в прозрачно фолио и я приберете в хладилника за около 40 мин. След това извадете тестото, омесете го леко, разточете го на кора с дебелина 6 -7 мм върху набрашнен плот и изрежете кръгчета.

2
Picture - Aromatni vencheta 6.jpg

В центъра на всяко кръгче изрежете по още едно по-малко кръгче, за да се образуват венчета. С вилица направете шарки по венчетата.

3
Picture - Aromatni vencheta 7.jpg

Поставете ги в тава с хартия за печене и печете в загрята на 190 градуса фурна до леко порозовяване. Още топли оваляйте във ванилена захар и захар с канела.

4

За още идеи може да посетите блог Тортичка